• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • ruble

  Guvernul rus a anunţat  primele măsuri destinate atenuării efectelor crizei economice şi monetare, prevăzând economii bugetare, ajutor acordat sectoarelor bancar, al apărării şi agricol sau o revalorizare a pensiilor.

  Pentru menţinerea finanţării economiei, în afară de planul de recapitalizare a sectorului bancar din fonduri publice de 1.000 de miliarde de ruble (13 miliarde de euro) anuţat deja, sunt prevăzute şi alte măsuri.

  Printre acestea se numără alocarea băncilor a aproximativ 250 de miliarde de ruble (3,3 miliarde de euro) destinaţi infrastructurilor precum şi acordarea a 300 de miliarde de ruble (3,9 miliarde de euro) băncii pentru dezvoltare VEB pentru credite acordate actorilor economici.

  Pus la punct în timp ce sancţiunile occidentale şi prăbuşirea preţului petrolului ar urma să plonjeze Rusia într-o recesiunea grea în acest an, planul include 60 de măsuri. Urmând să fie completat în primăvară, el îşi propune ca obiectiv „dezvoltarea economică şi stabilitatea socială” şi prevede o scădere a cheltuielilor bugetare de 5 la sută pe an timp de trei ani.

  În plus, beneficiile sociale şi cheltuielile legate de apărare, care au căpătat o importanţă tot mai mare în ultimii ani la iniţiativa lui Vladimir Putin, vor fi scutite de aceste tăieri.

  Fără a include planul de ajutor pentru bănci anunţat şi finanţat de la sfârşitul lui 2014 dar reluat de document, măsurile reprezintă 1.332 de miliarde de ruble (17,4 miliarde de euro), care vor fi suportate în parte de buget dar mai ales de fondurile în care a fost plasată în ultimii ani o parte a veniturilor din hidrocarburi.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top