• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • fonduri-europeneMinisterul Fondurilor Europene (MFE) a anunțat că sunt disponibile finanațări din bani europeni între 50.000 de euro și 100.000 de euro pentru întreprinderi de economie sociale care contribuie prin activitatea lor la rezolvarea unor probleme sociale sau ale unei comunități.

  Schema vizează sprijin pentru 200 de întreprinderi de economie socială, care au nevoie de formare, consiliere, dezvoltarea capacității, adaptarea locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilități, transfer de know-how, parteneriat, etc.

  „Întreprinderile din sectorul economiei sociale întâmpină chiar mai multe probleme decât întreprinderile tradiționale în a găsi finanțare publică sau privată. Fondurile europene sunt o soluție, așa că fructificăm oportunitatea și lansăm acest mecanism de finanțare. Vestea buna este că nu este singurul, ci primul dintr-o serie de apeluri dedicate economiei sociale”, a declarat Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, potrivit unui comunicat.

  În România, ponderea angajaților în sectorul economiei sociale este de 1,7%, media la nivelul Uniunii Europene fiind de 6,5%. Această linie de finanțare sprijină măsura 24.4 din Pachetul Național Anti-sărăcie, adoptat de Guvern în februarie 2016.

  MFE așteaptă recomandări pe marginea ghidului ‘Solidar’, până la data de 10 august 2016, iar depunerea de proiecte este programată pentru perioada 1 septembrie — 30 septembrie 2016.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top