• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • MFPMinisterul Finanțelor Publice (MFP) a împrumutat 90 de milioane de lei, la licitaţia de astăzi, după ce  joi  a atras 600 de milioane de lei de la bănci. Bondurile sunt pe trei ani la un randament mediu de 1,9% pe an.

  90 de milioane de lei a fost prospectul emisiunilor suplimentare iar ofertele băncilor au totalizat 106,2 milioane de lei.

  Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a planificat în martie împrumuturi de 4,105 miliarde de lei de la băncile comerciale, din care 3,7 miliarde de lei prin șapte licitații de certificate de trezorerie și obligațiuni de stat, iar 405 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni, conform profit.ro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to MFP a atras 90 de milioane de lei după ce joi a împrumutat 600 de milioane de lei

  1. abas spune:

   Deci statul a inceput sa se vinda si o face pe 3 ani de zile. Adica taman pina cind se termina negocierile TTIP, intre americani si UE, pe seama amaritelor „estice”. Si eu tocmai vorbeam de Cretu si Johannis, iar MFP in loc sa se intereseze de economia romaneasca isi inchipuie ca scheme de genul refinantarii datoriilor sunt solutii pentru consolidarea rezervei financiare. Oameni buni, schimbati guvernul ca n-o sa mai aveti nici lingura de lemn.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top