• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • MFPRomânia a împrumutat prin Ministerul Finanţelor de pe pie­ţe­le internă şi externă circa 2 miliarde de euro în primul trimestru.

  Acest lucru se întâmplă în contextul în care mai multe emisiuni de titluri în euro din anii precedenţi au ajuns la scadenţă.

  În luna februarie MFP  a atras  500 milioane de  euro pe cinci ani la un cost de 1%. În februarie au ajuns la scadenţă mai multe emisiuni de titluri în euro lansate în anii trecuţi pe piaţa internă, va­loarea cumulată fiind de aproape 1,6 mld. euro.

  Tot în februarie, România a obţinut împrumuturi de pe pieţele externe de 1,25 miliarde de  euro,  cu două emisiuni de eurobonduri care au fost lansate în octombrie anul trecut, cu maturităţi de 10 şi 20 de ani.

  În martie, au mai venit împrumuturi de  275 milioane  euro prin redes­chi­de­rea emisiunii de titluri de stat din februarie, conform zf.ro .

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top