• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • lei baniMinisterul de Finanțe a anunțat că peste 20.000 de români au cumpărat titluri de stat puse la vânzare în cadrul emisiunii Fidelis Centeran.

  Suma totala a acestor titluri a depășit 735 de milioane lei, de peste șapte ori mai mult decât și-a propus statul.

  „Este o investiție sigură, cu o dobândă printre cele mai bune oferite în piață”, a declarat premierul Dacian Ciolos la deschiderea ședinței de tranzactionare de la Bursa de Valori București, unde titlurile sunt listate.

  Statul se așteptat inițial să atragă 100 de milioane de lei din vânzarea acestor titluri.

  Cele mai multe subscrieri, respectiv 13.796 de plasamente, au fost mari, între 10.000 de lei și 100.000 de lei, 7.581 de persoane au subscris intre 11 si 100 titluri, iar 786 de investitori au plasat ordine între 2 si 10 titluri.

  „Am sprijinit demersurile pentru continuarea lansarii de titluri de stat pentru populatie , pentru ca romanii sa poata imprumuta direct statul, nu prin intermediul bancilor. In lipsa unor astfel de instrumente, populatia merge cu economiile la banca, primeste o dobanda din ce in ce mai redusa, iar apoi, cu banii deponentilor, bancile cumpara titluri de stat la randamente avantajoase. De ce sa nu beneficieze direct cetatenii de aceste randamente avantajoase oferite de stat?”, a explicat Alin Iacob, președintele Asociației Utilizatorilor Români de Servicii Financiare.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top