• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • teodoroviciO delegaţie a Ministerului Finanţelor Publice (MFP) va discuta, săptămâna viitoare, la Washington, cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI), Comisiei Europene (CE) şi Băncii Mondiale (BM) despre măsurile fiscale luate de Executiv, mai ales despre noul Cod Fiscal, a anunțat ministrul Eugen Teodorovici.

  Ministrul Finanțelor susține că este foarte important ca toate măsurile pe care Guvernul le are în vedere, începând cu 2016, să fie sustenabile și să nu creeze dezechilibre macroeconomice. Teodorovici a mai spus că reducerea TVA la almente va avea un impact bugetar de aproximativ 2,8 miliarde lei pe 6 luni.

  Ministrul Finanţelor a spus că își dorește un parteneriat strâns FMI „atâta timp cât suntem parteneri în acest acord”. „În acest an, după cum ştim, în septembrie, este un termen final al acestui program şi ţinem atât noi, partea română, cât şi partenerii noştri de la FMI să avem un rezultat final de succes, prin urmare să putem închide această etapă în cadrul cooperării noastre şi, desigur, să creăm bazele, sau să discutăm, cel puţin despre posibilitatea deschiderii unei noi etape de colaborare între România şi partenerii noştri internaţionali”, a mai afirmat Teodorovici, citat de Agerpres.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top