• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Michal Szczurek INGPolonezul de la conducerea ING Bank România i-a luat locul lui Mișu Negrițoiu, actualul președinte al ASF, la conducerea executivă a băncii în toamna anului 2012. Într-un conglomerat cu reguli stricte dictate de banca-mamă, Szczurek nu a ieșit prea mult în evidență, singura știre despre el în România fiind cea de la numirea în funcție.

  Spre deosebire de majoritatea celorlalți expați din sistemul bancar, Michal Szczurek a venit în România dintr-o țară chiar mai săracă decât a noastră: Thailanda. Acolo, el a fost șef al diviziei de Retail Banking a TMB Bank, deținută tot de ING.

  Deși e un personaj discret, cu apariții rare în mass media, am reușit să aflăm niște detalii care nu apar în comunicatele rigide de presă. În țara asiatică, Szczurek a avut o pățanie demnă de lumea a treia, fiindu-i blocat cardul pentru că textul de pe acesta era greu de citit de către persoanele vârstnice.

  Mai mult, când a fost vorba să primească un nou card, mutarea sa în România i-a lăsat fără soluții pe cei din call center-ul Citi Thailand. Probabil o răzbunare a sorții pentru că nu a ales să aibă card doar la TMB Bank, pentru care lucra.

  Înainte de experiența asiatică, actualul șef al ING România a lucrat timp de peste 10 ani la ING în Polonia, mai întâi la fondul de pensii al băncii olandeze, apoi în cadrul filialei poloneze, ING Bank Slaski. Fratele său mai mic, Mateusz Szczurek, este din noiembrie 2013 ministru al Finanțelor în Guvernul de la Varșovia.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top