• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • anca-dragu-paliuMinisterul Finanţelor va modifica Codul Fiscal printr-o ordonanţă de urgenţă pentru a-i scuti de plata impozitului pe transferul de proprietate în cazul operaţiunilor de dare în plată pe cei care apelează la această procedură pentru o proprietate, a declarat Anca Dragu, ministrul de resort.

  „În acest moment lucrăm la o versiune în care să avem o excepţie pe o proprietate supusă regimului de dare în plată. Ne-am întâlnit ieri şi cu reprezentanţii notarilor şi cu ai Parlamentului care au lucrat la această lege, suntem în faza în care încercăm să identificăm toate cazurile şi să le surprindem în mod corect în această modificare, astfel încât să se poată implementa, să nu ne lovim şi de alte probleme“, a afirmat Dragu, prezentă la un congres financiar.

  Solicitată să lămurească dacă excepţia de la plata impozitului va fi aplicată pentru toate persoanele care apelează la darea în plată, după ce în ultima variantă afirmase că va lua în considerare doar debitorii care au o singură locuinţă, ministrul a precizat că cel mai simplu este să prevadă o proprietate dată în plată.

  „Situaţia în care am lua după tranşe de venit sau alte criterii ar fi de greu de implementat, în felul acesta am ajuns la această concluzie, că trebuie să găsim un mecanism simplu“, a menţionat Dragu.

  Şi cei executaţi silit deja vor beneficia de excepţie

  Pentru cei care au fost deja executaţi silit şi nu au plătit impozitul pentru transfer, devenind datori la stat, ministrul a afirmat că a luat în considerare şi această situaţie, dorind să acopere toate tipurile de cazuri şi să le trateze, astfel încât ordonanţa să fie una compeletă.

  Citeste mai mult pe adevarul.ro

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top