• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • anca-dragu-paliuMinisterul Finanţelor Publice va modifica legea dării în plată printr-o ordonanţă de urgenţă pentru a lămuri situaţia impozitelor de plată la efectuarea transferului imobilului către bancă, dar numai pentru cei care au o singură casă, în care locuiesc, aplicând o serie de criterii, a declarat sâmbătă ministrul de resort, Anca Dragu, citat de News.ro.

  „Legea dării în plată observăm că este incompletă, nu prevede prin ce mecanism, cu ce costuri se implementează darea în plată. Legea ar fi trebuit să cuprindă prevederi pentru toate operaţiunile legate de darea în plată, inclusiv pentru tranzacţia de final, să includă un articol care să aducă precizarea cuvenită“, a afirmat Dragu, prezentă la târgul „Banii Tăi Expo” organizat de Bursa de Valori Bucureşti.

  Dragu dă vina pe Parlament

  „Am înţeles din discuţiile cu Asociaţia Utilizatorilor de Servicii Financiare (AURSF) că este o scăpare, o eroare în lege, pentru că ne-am pus şi noi întrebarea de ce nu precizează legea aşa ceva, de ce a vrut legiuitorul ca aceşti oameni care fac uz de legea dării în plată să plătească şi impozitul pe tranzacţii. Am înţeles că este o scăpare pur şi simplu a legii, nu s-au gândit şi la acest aspect“, a mai precizat Dragu.

  Vineri, deputatul PNL Daniel Zamfir, iniţiatorul legii dării în plată, i-a cerut ministrului de Finanţe să elimine impozitul de 2% pe tranzacţie.

  Legea dării în plată nu conţine nicio referire la impozit, dar acesta este prevăzut în Codul Fiscal şi în Codul de Procedură Fiscală. Problema a ieşit la iveală după ce notarii au chestionat recent Ministerul Finanţelor pentru a stabili dacă impozitul se plăteşte la valoarea imobilului sau la valoarea soldului creditului.

  Atunci Ministerul de Finanţe a spus că impozitul de 2% pe tranzacţie se achită la valoarea soldului. Ulterior, avocaţii care apără clienţii băncilor au afirmat că acest lucru înseamnă că în anumite cazuri impozitul ajunge şi la 10.000 de lei, ceea ce face legea dării în plată inaplicabilă. Sursa: adevarulfinanciar.ro

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top