• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • "romania moneda euro"Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, susține că Autostrada București – Brașov se numără printre prioritățile absolute de infrastructură rutieră, iar decizia a fost ca acest proiect să fie dezvoltat cu ajutorul Băncii Mondiale.

  „Putem spune ca acest proiect se numără printre prioritățile absolute de infrastructură rutieră, așa că insist să îl tratați și dumneavoastră cu cea mai mare seriozitate”, a precizat Cuc, la o întâlnire cu reprezentanții autorităților locale din cele două județe, citat într-un comunicat.

  Șeful MT a precizat că a avut deja o primă întâlnire cu reprezentanții Băncii Mondiale pe această temă și a adăugat că realizarea acestui proiect major de infrastructură va aduce beneficii inclusiv comunităților din zonele tranzitate.

  „Primăriile, ale căror teritorii administrative vor fi tranzitate de aceasta Autostrada, trebuie sa fie capabile să pună la dispoziție toate planurile parcelare actualizare. Ideal ar fi ca toți proprietarii din aceste zone sa aibă definitivate Planurile Cadastrale iar acolo unde acestea nu există, mizăm pe implicarea primăriilor. Ținând cont de experiența pe care o avem cu alte proiecte, va pot spune ca un punct fierbinte este cel al Autorizațiilor de construcție, acordate de primarii pe Coridorul rezervat. În mod normal, un astfel de Coridor, odata rezervat, nu ar mai trebui grevat de nicio alta construcție, edificată după finalizarea Studiului de fezabilitate”, a spus Cuc.

  Ministrul Transporturilor a cerut și reprezentanților Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să ia toate măsurile pentru buna derulare a acestui proiect și a atras atenția că așteaptă o implicare permanentă a specialiștilor de la compania de drumuri.

  Autostrada București — Brașov va avea o lungime totala de circa 173 de kilometri. Segmentul București-Ploiești este deja operațional.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top