• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • darius-valcov-in-buget-venim-cu-cateva-surprize-extrem-de-placute-286046Proiectul noii lege a redevenţelor ar putea fi prezentat la sfârşitul lunii aprilie în primă lectură în Guvern, apoi să intre în dezbatere publică, a declarat, sâmbătă, ministrul Finanţelor Publice, Darius Vâlcov.

  „La sfârşitul lunii aprilie, noi intenţionăm să prezentăm în primă lectură în Guvern şi să intre în dezbatere publică această lege specială. Fiind o lege specială, noi trebuie să o tratăm – şi o tratăm – cu mare atenţie”, a spus Vâlcov.

  Potrivit acestuia, autorităţile au discuţii cu specialiştii, cu companiile care activează în domeniu, dar şi cu Banca Mondială, pentru a vedea experienţa altor ţări.

  În context, Darius Vâlcov a dat asigurări că noua lege a redevenţelor va fi „un rezultat al specialiştilor, al celor care lucrează în branşă”, potrivit economica.net

  „Lăsăm specialiştii să vorbească şi noi încercăm să ascultăm toate aceste puncte de vedere – şi ale specialiştilor, care, iată, vorbesc despre valoarea zăcământului, despre volumul zăcământului, vorbesc despre perioade necesare pentru prospecţie, explorare şi nu numai despre exploatare, apoi companiile, care vorbesc despre o lege, care, pe de o parte, poate să încurajeze crearea de noi locuri de muncă, iar pe de altă parte poate să descurajeze acest lucru. Noi suntem foarte interesaţi ca o mare parte din banii pe care îi obţinem din exploatarea zăcămintelor românilor să se întoarcă în bugetul de stat şi să aibă o direcţie foarte clară, dar, ca să împăcăm toate aceste puncte de vedere, trebuie să colaborăm foarte mult, să discutăm foarte mult cu specialiştii. Şeful proiectului este domnul secretar de stat Dan Manolescu. Chiar în această săptămână, el a efectuat o vizită în Norvegia pe această temă, pentru a vedea şi modelul norvegian. Suntem în colaborare şi discutăm foarte mult şi cu Banca Mondială, pentru a vedea care este experienţa din alte ţări, dar nu este un lucru uşor. Ceea ce vă pot spune este că rezultatul final va fi un rezultat al specialiştilor, al celor care lucrează în această branşă, iar noi doar vom strânge toate aceste date şi le adaptăm pentru România”, a explicat şeful de la Finanţe.

  El a subliniat că noile reglementări în privinţa redevenţelor trebuie gândite în aşa fel încât bugetul de stat să beneficieze de venituri suplimentare.

  „Pe partea redevenţelor, ne putem aştepta la creşterea sau scăderea veniturilor la bugetul de stat. Bineînţeles, noi intenţionăm ca acest lucru generalizat, nu numai direct, pentru că nu vorbim doar despre veniturile din redevenţă, ci vorbim şi despre noi locuri de muncă, iar acestea, la rândul lor, pot genera contribuţii, impozite pe venit, investiţii în utilaje, toate acestea trebuie avute în vedere, astfel încât, per total, acest lucru să ducă la un buget de stat avantajat, care să aibă venituri suplimentare faţă de situaţia din prezent”, a precizat ministrul Vâlcov.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  2 Responses to Ministrul Finanţelor: La sfârşitul lunii aprilie prezentăm proiectul noii legi a redevenţelor

  1. Ion spune:

   Lor le trebuie „specialiști” și Banca Mondială să le spună cât să fie acciza? Și guvernul pentru ce îl plătim? Guvernul ar trebui să apere interesul național: să angajeze prin licitație o firmă care să exploateze resursele naționale iar toată producția să aparțină statului. Acciza pe profit este cea mai mare țeapă: profitul poate să fie și zero.

  2. Alex spune:

   Era mai bine daca venea mai devreme acesta lege

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top