• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Ministrul Finanțelor Ionuț Mișa spune că circa 2 milioane de angajați din România nu figurează cu contribuțiile sociale plătite de către firmele pentru care lucrează.

  „Vreau să vă spun că la data de 30.09.2017 există 157.798 de angajatori care nu au plătit contribuții sociale pentru angajații lor. Și acum am să vă menționez și numărul angajaților aferent acestor companii. Este vorba de 2.076.097 de angajați. Deci vă dați seama că este o pondere foarte mare și un număr foarte mare a celor care până acum evitau plata contribuțiilor sociale ale angajatului către bugetul de stat”, a explicat Mișa.

  Ministrul Finanțelor a subliniat că măsura este completată de introducerea sancțiunii pentru evaziune fiscală și realizarea unui dosar penal dacă angajatorul va face stopaj la sursă și nu va vira la bugetul de stat contribuțiile reținute angajatului.

  Câteva mii de persoane au protestat miercuri în fața Guvernului, cerând blocarea modificărilor la Codul fiscal. Sindicaliștii au averizat că salariile nete vor scădea după ce plata contribuțiilor sociale a fost mutată de la angajator la angajat. În schimb, ministrul Mișa spune că nu există acest risc.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top