• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Ministrul Finanțelor Ionuț Mișa subliniază că România susține eforturile internaționale pentru combaterea evaziunii fiscale.

  ”Transparența fiscală și schimbul de informații sunt esențiale în lupta împotriva evaziunii fiscale, inclusiv în combaterea planificării fiscale agresive și a spălării banilor. Evaziunea fiscală subminează sustenabilitatea economiei, taxarea corectă și competiția onestă”, a spus Mișa în debutul Seminarului de Formare în domeniul Schimbului de Informații organizat sub egida Forumului Global și a ANAF.

  Acesta a subliniat că, încă din momentul fondării, Forumul a înregistrat progrese în promovarea schimbului de informații în rândul unui număr tot mai mare de jurisdicții și a crescut constant în ceea ce privește numărul membrilor.

  Ministrul Finanțelor Publice a explicat, totodată, că evaziunea fiscală există în absența unui sistem puternic de guvernanță fiscală, iar evazioniștii prosperă în absența coordonării și cooperării internaționale.

  ”România va continua să susțină neîncetat — împreună cu OCDE, Forumul Global și toți partenerii internaționali interesați — evoluția cadrului fiscal și îmbunătățirea instrumentelor de luptă împotriva evaziunii fiscale. Susțin continuarea eforturilor Forumului Global în ceea ce privește dezvoltarea standardelor internaționale aflate în vigoare. Cooperarea internațională este esențială în asigurarea unui mediu concurențial corect”, a spus acesta.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top