• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • ciolosImpactul bugetar generat de modificările aduse salariziării bugetarilor se ridică la 2,29 miliarde de lei, din care 1,1 miliarde de lei vor fi alocate pentru corectarea inechităților, iar 1 miliard de lei pentru reforma în sănătate.

  Informațiile provind din proiectul de ordonanță privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, publicat marți pe site-ul Blocului Național Sindical.

  De asemenea, 134 milioane de lei sunt prevăzute pentru rezerva de performanță în Sănătate, iar 240 de milioane de lei pentru cea din Educație.

  „Deci ceea ce ne propunem noi să facem, dincolo de aceasta corectare a disfuncționalităților din sistemul public de salarizare, în fiecare unitate în parte, să venim cu un domeniu pe care vrem să ni-l asumăm nu doar pe partea de salarizare, ci și alte modificări în sistem care să îi redea credibilitatea și să îi crească performanța — e vorba de sistemul de Sănătate și pentru care deci venim și cu această propunere de salarizare”, a susținut premierul Dacian Cioloș, adăugând că vor fi acordate bonusuri pentru cei care vor îndeplini anumite criterii de performanță în domeniile Sănătății și Educației.

  Ministrul Muncii Dragoș Pîslaru a dat asigurări că niciun salariu nu va scădea în urma acestor modificări.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top