• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 •  

  campionatul-mondial-brazilia-2014Statul brazilian a cheltuit sume imense pentru a putea găzdui această competiţie.
  Concret, estimările iniţiale indicau o sumă de 13,3 miliarde de dolari dar între timp se pare că suma totală se cifrează la circa 15 miliarde.
  Investiţiile masive au fost făcute în primul rând în infrastructură. Marile aeroporturi au fost modernizate, stadioanele braziliene au necesitat un upgrade care să le aducă la standardele cerute de FIFA, iar calea ferată și garniturile de tren au necesitat ȋmbunătăţiri.
  În total, 12 aeroporturi au fost modernizate iar între Sao Paulo și Rio de Janeiro s-a realizat o linie de tren rapid. Toate noile construcţii au avut nevoie de curent electric suplimentar astfel că statul condus de Dilma Rouseff a construit inclusiv câteva hidrocentrale.
  Suma de 15 miliarde de dolari este însă una foarte mare chiar și pentru o economie din grupul BRICS. Practic, statul brazilian a cheltuit pentru această competiţie profitul sistemului bancar românesc pe patru decenii, luând în calcul profitul din 2013.
  Astfel, băncile din România au raportat ȋn 2013 un profit cumulat de circa 400 de milioane de dolari. BCR, Banca Transilvania și Raiffeisen au fost cele trei bănci care au luat marea felie a pieţei. Raportat la acest cuantum, sistemul bancar din România ar avea nevoie de circa patru decenii pentru a acumula 15 miliarde de dolari, suma cheltuită de brazilieni pentru CM 2014.
  Chiar și pentru băncile braziliene cu adevărat impozante suma este o provocare importantă. Banco do Brasil, cea mai mare instituție financiară din Ţara Cafelei, ar avea nevoie de circa trei ani pentru a acumula această sumă din profituri nete.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top