• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • dlr

  BRICS , care este într- un efort masiv de de-dolarizare , poate deveni o alternativă viabilă la sistemul economic occidental, a precizat fostul economist World Bank, Peter Koenig .

  Mai mult decât atât , el crede că BRICS este deja în proces de înlocuirea acestuia . Creşterea cooperării dintre Rusia și China este un exemplu clar – cele două ţări au început să efectueze operaţiunile  swap rublă – yuani în luna iunie 2014, în scopul de a se elibera de dolarul american . Cu zece ani în urmă , rezervele mondiale constau până la aproximativ 90 la sută din titluri de valoare denominate în dolari . Astăzi această cifră a scăzut la 60 la sută , a declarat economistul.

  Moneda BRICS era programată de a fi lansată în 2015. Rămâne de văzut dacă acest plan se va respecta în condiţiile crizei rublei.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top