• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Franc elvetian

  Monedele statelor din Europa de Est s-au depreciat după ce Banca Naţională a Elveţiei, SNB, a scos pragul de schimb al francului, de 1.2o euro, francul apreciindu-se puternic.

  Zlotul polonez s-a depreciat joi cu 16% faţă de francul elveţian, iar forintul maghiar cu 15%, monedele şi acţiunile bancare din Europa de Est înregistrând scăderi puternice după decizia Băncii Elveţiei de elimina plafonul minim de schimb valutar faţă de euro, relatează Bloomberg.

  În România, cursul anunţat de BNR pentru francul elveţian a crescut joi cu 15,7%, la 4,3287 lei/franc, maxim istoric, şi a trecut de 5 lei la cotaţiile din piaţa bancară raportate la euro, iar cursul pentru euro a depăşit pragul de 4,5 lei/euro, dolarul atingând şi el o valoare record faţă de leu.

  Scăderile au fost provocate de îngrijorarea investitorilor că împrumutaţii în franci elveţieni vor avea probleme să ramburseze creditele, în urma aprecierii monedei.

  Zlotul s-a depreciat cu 16%, la 4,1968 unităţi pentru un franc elveţian, la Varşovia, la ora 14:39 (15:39 ora României), recuperând un declin de până la 28%.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top