• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • banca-romaneascaGrupul National Bank of Greece, proprietarul Băncii Românești, este al treilea care reinterpretează rezultatele testelor de stres ale Băncii Centrale Europene, după ce Piraeus Bank și Eurobank Ergasias au făcut același lucru.

  NBG explică într-un comunicat de presă că are de fapt un surplus de capital de 2 miliarde de euro, în locul unui deficit identificat de Banca Centrală Europeană. La fel ca și celelalte două bănci grecești, NBG invocă realizarea testelor pe baza bilanțului static, adică a celui de la 31 decembrie 2013, fără a fi luate în considerare elemente apărute în cursul acestui an.

  Astfel, banca ar avea de fapt un surplus de capital de două miliarde de euro și un indicator Tier 1 Common Capital estimat pentru 2016 de 8,9%, peste limita minimă de 5,5% cerută de testele BCE.

  ”Testul de stres efectuat pe un bilanț static, ce ia în considerare anul 2013 – o perioadă plină de provocări pentru Grupul National Bank of Greece – a indicat un deficit de capital în valoare de 0,9 miliarde de euro, incluzând majorarea de capital realizată în luna mai 2014. Cu toate acestea, deficitul a fost acoperit cu ajutorul acțiunilor de profitabilitate și de capital deja finalizate, aferente primelor 6 luni ale anului 2014”, se arată în comunicat.

  Potrivit comunicatului BCE de duminică, National Bank of Greece ar ajunge la un indicator Tier 1 Common Capital de -0,4% în 2016 în cazul scenariului macroeconomic advers utilizat la testele de stres.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top