• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Misu Negritoiu

  Misu Negritoiu, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a declarat că unul dintre obiectivele principale ale ASF pentru 2015 este revizuirea politicii de plasamente şi investiţii a fondurilor, foarte restrictivă la acest moment, scopul fiind mobilizarea unei părţi din fondurile din depozitele bancare, unde „nu fac mai deloc bani”, către instrumente ale pieţei de capital.

  Fondurile de pensii au ajuns la 4,5 miliarde (valoarea activelor în euro – n.r.), 3% din PIB, constituie o forţă şi, când vorbeam înainte de sinergie între cele trei pieţe, acesta este exemplul cel mai elocvent, pentru că pe de o parte ai fondurile de pensii, care sunt investitori pe piaţa de capital şi, pe de altă parte, ai piaţa de capital pe care trebuie să o reformezi, să o dezvolţi, să o consolidezi, a spus Negriţoiu.

  Preşedintele ASF a detaliat problema reorientării spre pieţele de capital.

  Ne uităm la piaţa listată, ne uităm şi la piaţa OTC, ne uităm la societăţi cu rating, fără rating, vrem ca să aducem nişte îmbunătăţiri la politica de plasamente şi investiţii, care este foarte restrictivă, tocmai din considerente de superprudenţialitate, şi să mutăm parte din aceste fonduri din depozitele bancare, unde nu fac mai deloc bani, spre instrumente de piaţă de capital, care la nivelul fondurilor de pensii sunt limitate. Acesta este obiectivul nostru principal. Mai avem două proiecte pe care le abordăm, pensiile ocupaţionale pe care eventual le-am ataşa la Pilonul II, life-time cycle, a precizat Negriţoiu.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top