• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • prima-casaMinisterul Finanţelor a anunţat, marţi, că va propune alocarea de garanţii suplimentare de 500 de milioane de lei pentru programul „Prima Casă”, în condiţiile în care plafonul pentru acest an a fost aproape integral epuizat, noile garanţii permiţând acordarea de credite suplimentare de 1 miliard de lei prin programul guvernamental.

  „Ministerul Finanţelor Publice propune suplimentarea plafonului de garanţii aferent acestui an cu suma de 500 milioane de lei. Măsura răspunde solicitărilor  potenţialilor beneficiari ai programului şi ţine cont de dinamica semnificativ crescută a volumelor garantate în cadrul programului şi de adoptarea legislaţiei privind darea în plată”, a precizat Ministerul Finanţelor, într-un comunicat.

  „In 2016, până la data de 1 mai 2016, au fost acordate 13.100 de garanţii în valoare de 1,2 miliarde de lei, faţă de perioada similară a anilor 2015 şi 2014, în care au fost acordate garanţii în valoare de circa 668 milioane de lei şi respectiv 536 milioane de lei. Aceste evoluţii au condus la necesitatea celei de-a doua redistribuiri a plafoanelor alocate pe instituţii financiare în 2016”, arată Ministerul Finanţelor.

  Sursa: adevarul.ro

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top