• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Miting credite CHFMitingul de protest organizat duminică, în Piața Constituției, de Grupul Clienților cu Credite în CHF a adunat peste 3.000 de persoane, iar inițiatorii mișcării civice au anunțat deja  că intenționează să mai organizeze astfel de acțiuni în următoarele două săptămâni, atât în Capitală cât și în alte orașe din țară.

  „Acum facem un plan de bătaie. Începând de azi va fi distribuită petiția din format digital, care poate fi printată pentru a se strânge semnături reale și pentru a avea valoare legală, juridică. Acesta este primul pas, după care urmează să începem organizarea în teritoriu și în București a altor mitinguri, în cel mult două săptămâni. Noi nu suntem profesioniști în mitinguri, dar considerăm că am avut rezultate foarte bune de la prima încercare și dorim să le dezvoltăm”, a declarat AGERPRES, Daniel Teodorescu, organizator și membru al Grupului Clienților cu Credite în CHF, citat de Agerpres.

  Acesta a precizat că din estimările jandarmilor la mitingul de duminică au participat în medie 1.500 de oameni, dar s-a înregistrat și un vârf de 3.000-3.500 de oameni.

  „Din estimările jandarmilor, la mitingul de azi am avut un vârf de 3.000 — 3.500 de persoane și o medie undeva la 1.500 de persone, ceea ce înseamnă că am avut succes, dacă luăm în considerare vremea și distanța de la care au venit oamenii. Am avut participanți din Bacău, Iași, Târgu Neamț, Suceava, Oradea. Dorim să dezvoltăm aceste acțiuni pentru a pune presiune mediatică pe factorii de decizie care ne pot ajuta în problema expusă. În două săptămâni vom programa un alt miting de amploare în București și zonele apropiate și alte mitinguri locale în zonele îndepărtate”, a spus Teodorescu.

  Protestatarii au scandat în timpul mitingului: „Afară cu francul din țară”, „Jos cămătarii”, „Conversia”, „Jos Isărescu”, „BNR, nu uita, asta este vina ta” și au agitat pancarte pe care era scris „Banca = cămătar legalizat de BNR și de stat”, „BNR + Banca + Clienți = Vinovați, De ce doar noi suntem penalizați?”, „Statul dacă se ascunde, Isărescu cui răspunde?”, „Ianuarie 2007 — rata 400 CHF = 800 lei, ianuarie 2015 — rata 400 CHF = 1.800 lei”, „Je Swiss dator vândut”.

  Grupul Clienților cu Credite în CHF solicită Guvernului, Camerei Deputaților, Băncii Naționale și băncilor comerciale convertirea în lei a creditelor în valută, respectiv a celor în franci, euro și dolari.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Noi proteste anunțate de împrumutații în franci elvețieni

  1. ROTARU ECATERINA spune:

   oferta BT este o rusine,tot ce ne da ne ia si cine sti poate ca roborul sa creasca si sa ne coste mai mult decat am continua rata in chf ,sa ne luptam pentru conversia in lei la un curs de maximum + 20% fata de 2007 sau barem la un curs mediu din cei 8 ani platit in cazul meu cca 3.18.% fata de 1.98 in 2007 si asa ar castiga destul banca ,DOANE AJUTA PE TOTI DATORNICII CINSTITI ,ISTOVITI DE ACEASTA POVARA GREA !

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top