• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Guvernul lucrează la modificarea proiectului impozitului pe gospodării, care ar urma să se aplice în trei etape și ar înlocui consultanții fiscali care erau inițial în plan cu o aplicație informatică.

  „Este vorba de un impozit pe venit care se gestionează prin globalizare și cu declararea pe gospodărie. Sistemul poate fi îmbunătățit consistent față de varianta cu care am plecat noi inițial”, a spus Viorel Ștefan, ministrul Muncii.

  Potrivit acestuia, în prezent sunt constrângeri din punct de vedere al sistemului informatic al ANAF de a implementa imediat un astfel de sistem.

  „De aceea, se întrevede un orizont de implementare de 2 — 3 ani. Am ajuns la concluzia că ceea ce ar fi trebuit să facă acei consultanți fiscali se poate rezolva folosind resursele informatice care astăzi se găsesc în diverse instituții ale statului, dacă noi suntem în stare să le integrăm într-o aplicație informatică, care să rezolve. Aceasta este o soluție mai ieftină, mai bună. Noi vom pune la dispoziție un mecanism online de plată a impozitelor și taxelor. Se pune problema dacă toți cetățenii vor avea abilitățile necesare”, a spus ministrul.

  El a precizat că impozitul pe gospodărie va fi implementat în trei etape, prima începând de la 1 ianuarie 2018.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Nouă variantă: Impozit pe gospodărie în trei etape, consultanți înlocuiți de aplicație

  1. neicanimeni spune:

   propun ca toti cei care ajung la 65 de ani sa fie eutanasiati! dupa nu mai pot asimila programele de IT si deci vor fi niste infractori care vor eluda ( declara in fals) plata impozitelor! uraaaaaaaa!

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top