• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • senatoriNoul Cod Fiscal va fi reexaminat în comisiile de specialitate ale Senatului, luni dimineaţă, raportul urmând să fie întocmit de Comisia de buget, care aşteaptă însă şi un punct de vedere al juriştilor referitor la procedură. Senatul a fost convocat în sesiune extraordinară pentru a dezbate cererea de reexaminare a proiectului noului Cod fiscal, şedinţa de plen fiind programată să înceapă luni la ora 15.00.

  În cursul dimineţii de luni, comisiile de specialitate urmează să se reunească pentru elaborarea avizelor şi a raportului de fond. Astfel, de la ora 9.00 se va întruni Comisia pentru transporturi şi de la 9.45 Comisia economică, ambele pentru aviz. Tot de la ora 9.00 se întruneşte şi Comisa juridică, sesizată pentru a emite un aviz referitor la procedură.

  Comisia de buget, care se va întruni luni de la ora 10.00 pentru raportul de fond, aşteaptă părerile juriştilor referitor la procedură, a declarat vineri pentru Viorel Arcaş (PSD), preşedintele Comisiei de buget, citat de Mediafax.

  „Aici e o problemă. Aşteptăm şi părerea juriştilor. Dacă ne luăm strict după cererea de reexaminare, conform Regulamentului, nu prea putem să facem amendamente, că se vorbeşte mai mult la general. Cererea de reexaminare trebuie să se refere exact la articolul indicat, modificările solicitate la o anumită lege, dar aici nu avem”, a spus Arcaş.

  Preşedintele Comisiei de buget a menţionat că există o înţelegere între partide referitor la modificări, dar aceste modifiări pot fi făcute doar prin amendamente. „Există, dacă luăm cutuma, cazuri în care s-au făcut amendamente şi peste cele indicate de preşedinte, dar să nu fie niciun articol indicat”, a mai spus Viorel Arcaş.

  Preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc (PNL), a spus vineri că, în opinia sa, pot fi introduse amendamente, în limitele cererii de revizuire. „Preşedintele a vrut să confere Parlamentului o mai mare libertate, trebuie să apreciem abordarea preşedintelui. A semnalat problemele asupra cărora Parlamentul trebuie să se aplece şi să găsească rezolvare”, a menţionat el.

  Preşedintele Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului spre reexaminare, în 17 iulie, proiectul noului Cod fiscal, invocând faptul că actul normativ poate fi pus în aplicare numai după o „riguroasă analiză” a implicaţiilor asupra bugetului consolidat.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top