• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • noyerBăncile nu ar trebui să se ferească de adoptarea unor măsuri neconvenţionale, de teama unor posibile efecte secundare, a declarat luni Christian Noyer, membru în Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene și guvernator al Băncii Franței, la o conferinţă organizată la Paris.

  „Posibilitatea apariției unor efecte secundare neintenţionate nu ar trebui să împiedice luarea deciziilor cerute într-o anumită situaţie, pentru ca băncile să-şi poată îndeplini mandatul”, a declarat Christian Noyer, citat de economica.net.

  El a mai spus că măsurile de relaxare cantitativă lansate de BCE ar putea avea consecinţe secundare dacă gospodăriile bogate beneficiază de pe urma majorării preţurilor activelor, iar intervenţia semnificativă a băncilor centrale ar putea spori de asemenea hazardul moral, descurajând statele să adopte măsuri de disciplină fiscală.

  „Această realitate nu ar trebui să descurajeze băncile centrale să acţioneze decisiv când există riscuri legate de stabilitatea preţurilor”, a explicat Christian Noyer, care a mai afirmat că măsurile de relaxare cantitativă ale BCE menţin un echilibru adecvat între limitarea efectelor nedorite şi ţinta de inflaţie de 2% a BCE.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top