• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • adrian jantea brdPrimul credit imobiliar cu dobândă fixă pe 30 de ani, lansat în premieră în România de BRD, nu va fi disponibil și pentru refinanțarea unor împrumuturi deja contractate, a anunțat Adrian Jantea, director de retail al băncii. Costurile acestui tip de credit, inclusiv pentru varianta în euro, vor fi mai mari decât în Franța, țara de origine a băncii-mamă, unde astfel de produse există deja.

  Produsul a fost prezentat pentru prima dată la un târg imobiliar și s-a vorbit atunci că oferta ar fi valabilă doar trei zile. De fapt, a spus Jitea într-o emisiune ZF, acest produs va fi disponibil de luni, 30 martie. Dobânda anuală efectivă (DAE) pentru varianta în lei va fi de 6,77% (5,7 nominal), și de 5,7% (5% nominal) pentru varianta în euro.

  Directorul de retail al BRD a relatat că, din cele aproximativ 100 de persoane care au vizitat standul băncii la târgul imobiliar unde a fost prezentată oferta, circa 30 s-au arătat interesate de acest produs. Adrian Jantea spune că produsul cu dobândă fixă este gândit pentru a completa oferta băncii, mai ales pentru cei care nu îndeplinesc criteriile pentru programul Prima Casă, care reprezintă peste 80% din totalul împrumuturilor pentru achiziționarea de locuințe în întregul sistem bancar.

  Jantea a mai spus că fondurile disponibile anul acesta pentru Prima Casă permit acordarea a circa 30.000 de credite, iar BRD vizează să acorde aproximativ 6500 dintre acestea, după ce anul trecut a oferit acest produs unui număr de 5.800 de clienți.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top