• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • BCEBanca Centrală Europeană (BCE) examinează posibilitatea achiziţionării de obligaţiuni emise de oraşe, precum Paris, sau regiuni, precum Bavaria, potrivit unor surse din interiorul instituţiei, în vedere unei posibile extinderi a programului de relaxare cantitativă, transmite Reuters. Achiziţionarea de obligaţiuni municipale ar putea fi una dintr-o serie de măsuri care ar putea fi lansate în lunile următoare, chiar dacă una dintre surse a precizat că va fi introdusă în luna martie 2016.

  Pentru a stimula creşterea economiei zonei euro şi a evita pericolul deflaţiei, BCE a început în luna martie a acestui an să achiziţioneze lunar obligaţiuni suverane ale statelor din zona euro şi bonduri corporatiste de până la 60 de miliarde de euro. În pofida acestor achiziţii, economia zonei euro înregistrează doar o creştere modestă iar oficialii BCE au început să ia în considerare noi măsuri pentru a susţine creşterea economică şi inflaţia.

  Potrivit surselor citate de Reuters, în cadrul pregătirilor pentru următoarea reuniune de politică monetară care va avea loc în data de 3 decembrie, oficialii BCE analizează în prezent dacă să extindă lista obligaţiunilor achiziţionate prin includerea de obligaţiuni municipale emise de oraşe, de exemplu Madrid sau Mainz, sau state federale germane.

  Articolul integral pe Capital.ro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top