• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Victor Ponta 3Aparatul de propagandă al Guvernului condus de Victor Ponta e precum vampirii din Twilight Saga. Nu doarme, nu mănâncă și nu obosește niciodată. Dovada o fac cei de la agenția de știri a Statului, Agerpres, care nu își fac nici probleme că dacă încearcă să mintă și să manipuleze în ziua de Crăciun i-ar putea bate Dumnezeu.

  Astfel, aflăm de la onorabila agenție de manipu… pardon, de știri, că analiștii băncilor românești sunt de-a dreptul entuziasmați de performanțele guvernanților, drept pentru care estimează pentru anul 2014 o creștere economică mai mare chiar și decât cea estimată de Victor Ponta însuși.

  În susținerea titlului bombastic al articolului (”Analiștii economici estimează o creștere economică de 2,7%-2,9% în 2014, peste cea a FMI”), autorul acestuia vine cu două estimări ale economiștilor șefi ai unor bănci, ING și Unicredit Țiriac, care ar indica o creștere economică de 2,9%, respectiv 2,7% pentru 2014.

  Senzaționalul știrii se topește ușor-ușor și se transformă în ridicol în toată regula atunci când ne uităm un pic în urmă. Estimările cu care agenția de știri a lui Victor Ponta încearcă să ne ia ochii sunt vechi de când lumea, iar în momentul de față, decembrie 2014, ambele bănci utilizate în exercițiul de propagandă văd economia în nuanțe mult mai gri.

  ING și-a modificat prognoza pentru 2014 de la 2,9% la doar 1,8%, cea mai mică estimare din rândul băncilor alături de cea a BCR. Unicredit, la rândul său, a scăzut estimarea de creștere economică de la 2,7% la 2%. În ambele cazuri, vorbim de cifre mult sub estimarea de 2,8% a Guvernului și, de asemenea, sub cea de 2,4% a Fondului Monetar Internațional.

  Situația e aceeași și în cazul altor bănci din sistem, ale căror estimări au scăzut pe parcursul anului, pe măsură ce economia a arătat că nu și-a revenit încă din criză.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  2 Responses to Odă de la angajați pentru Victor Ponta, chiar în ziua de Crăciun

  1. […] ce a atribuit băncilor niște estimări de creștere economică mai mari decât cele ale Guvernului, valabile la jumătatea anului, dar modificate radical între […]

  2. Sorin Costina spune:

   King Jong Viorel ne va conduce pe cele mai inalte damburi ale socialismului viorelopontist !!!

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top