• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • euro

  Măsurile de relaxare cantitativă și prețul mai scăzut al țițeiului vor ajuta zona euro și Japonia să înregistreze o creștere peste estimări în 2015, a anunțat miercuri Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (OECD), care a cerut ajustări fiscale și structurale pentru a compensa riscurile, transmit Reuters și Bloomberg.

  Zona euro va înregistra anul acesta un avans de 1,4%, față de o creștere de 1,1% estimată în noiembrie, în timp ce PIB-ul Japoniei ar urma să crească cu 1%, de la 0,8% previzionat anterior, se arată în raportul economic publicat de OECD.

  În ciuda avântului din zona euro, inflația rămâne scăzută și cererea internă a fost slabă de la începutul crizei. ‘În condițiile în care BCE a adoptat măsurile excepționale de politică monetară și ținând cont de progresele considerabile înregistrate deja în procesul de consolidate fiscală, apreciem că politicile fiscale ar trebui să ajute mai mult la sprijinirea cererii’, apreciază OECD.

  Săptămâna trecută, BCE a început implementarea măsurilor de relaxare cantitativă de 1.100 miliarde de euro, pentru a combate deflația persistentă și șomajul, care se ridică acum la aproximativ 11% în zona euro.

  Instituția a menținut estimarea de creștere a economiei SUA în acest an la 3,1% și a înrăutățit ușor, cu 0,1 puncte procentuale, prognoza privind evoluția economiei Marii Britanii la 2,6%.

  În rândul statelor emergente, OECD se așteaptă ca din 2016 India să înregistreze cel mai rapid ritm de creștere, depășind China. PIB-ul Indiei ar urma să crească cu 7,7% anul acesta, față de un avans de 6,4% estimat anterior, în timp ce în cazul Chinei prognoza a fost redusă la 7%. Detalii aici.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top