• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • euro ploaieȘeful misiunii Fondului Monetar Internațional în România, Reza Baqir, susține că România a reușit să îți reducă, în doi ani, rata creditelor neperformante sub media țărilor afectate de criza financiară.

  În perioada de criză acută, țara s-a confruntat cu o rată de 22%, comparativ cu media celorlalte state de 12%.

  Cu toate acestea, „în ciuda scăderii rapide, rata neperformantelor în România continuă să fie ridicată, respectiv este la nivelul care, în alte țări, a reprezentat maximul. Cu alte cuvinte, s-a înregistrat un progres până în prezent, dar mai este mult de muncă”, a subliniat oficialul FMI.

  În plus, el a mai spus că, în alte țări, în medie, creditele neperformante au coborât la nivelul pre-criză în 5 — 6 ani după ce au atins vârful. „Sper să pot să arăt peste doi ani același grafic din care să reiasă că linia albastră (creditele neperformante în România-n.r.) a coborât mai rapid decât linia roșie (media celorlalte țări-n.r.) ceea ce ar însemna că mai sunt doi ani în care România, dacă vrea să fie mai bună decât celelalte țări, poate să coboare rata creditelor neperformante sub media celorlalte țări”, a explicat Reza Baqir, citat de Agerpres.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top