• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • FMIAmericanii și europenii au neglijat ascensiunea rapidă a Chinei, care a lansat recent o nouă bancă de dezvoltare, consideră vicepreședintele Comisiei Europene, Kristalina Georgieva. Aceasta a subliniat că Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional trebuie să fie reformate.

  „China intră în mod agresiv în zonele în care, dacă am fi fost mai atenți, am fi avut relații mai normale”, a spus Georgieva, citată de Wall Street Journal.

  Câteva state europene, printre care Marea Britanie, Franța și Germania, au anunțat în ultimele două săptămână că intenționează să se alăture Bancii Asiatice de Infrastructură și Investiții. Instituția este percepută drept un rival al Bancii Mondiale și FMI, ambele fondate în SUA.

  Vicepreședintele executivului european a subliniat că SUA și Europa nu s-au concentrat foarte mult pe reformarea Bancii Mondiale și a FMI astfel încât țările emergente să aibă un loc la masa deciziilor.

  Nu se știe în acest moment care sunt condițiile de creditare ale noii banci conduse de chinezi. În cazul FMI, acordarea de împrumuturi este legată de implementarea de reforme. Acest mecanism s-a aplicat și în cazul României.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Oficial UE: Chinezii și-au făcut o mega-bancă pentru că nu am reformat Banca Mondială și FMI

  1. […] Oficial UE: Chinezii și-au făcut o mega-bancă pentru că nu am reformat Banca Mondială și FMI […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top