• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, susține că se știa deja că la aproximativ 3% dintre bugetari vor scădea salariile, în contextul calculării pe noua grilă de salarizare.

  „În 2018, toți bugetarii au o creștere brută cu 25%, cu excepția celor care coboară direct în grilă începând cu 2022 și cei care au o creștere mai mare de 25%, adică 28,5%: IT, cercetători, persoane cu handicap, lucrători sezonieri”, a spus Vasilescu, adăugând ca personalul didactic va avea o creştere de 20% a salariilor.

  Vasilescu a mai spus că adevăratele creşteri se vor vedea în 2019, mai ales pentru cei cu salarii mici.

  „Din 2019, bugetarii vor avea creşteri diferite: cei cu salarii mai mici vor primi o creştere mai mare, cei cu salarii mai mari vor stagna. Toţi bugetarii pot vedea legea pentru a afla la ce nivel vor ajunge în 2022, atunci când sistemul va fi echilibrat”, potrivit ministrului Muncii.

  ”Anul trecut, s-au făcut creşteri salariale de 22%, în unele cazuri mai mici, iar în altele au ajuns şi la 50%. Acest lucru înseamnă 4% creştere a salariului net pe 2018″, a mai explicat ministrul Muncii.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top