• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • BogdanOlteanuRomânia ar avea nevoie de o creştere a PIB pe cap de locuitor de cel puţin 10% până în 2019, data prognozată de
  trecere la moneda euro, pentru a fi competitivă în interiorul Uniunii Monetare, a declarat viceguvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Bogdan Olteanu, la conferința Emerging Funding for the Real Economy.

  „România s-a angajat să adere la zona euro în 2019. Asta presupune un proces de convergenţă solid şi serios. Estimările noastre sunt că trebuie să creştem PIB/ locuitor la paritatea puterii de cumpărare cu cel puţin 10 procente pentru a fi suficient de competitivi în interiorul Uniunii Monetare”, a spus Olteanu, citat de Agerpres.

  Oficialul BNR apreciază că țara noastră este într-o situație foarte bună din punct de vedere macroeconomic, dar că a fost obţinută cu eforturi şi cu costuri semnificative.

  „România aproape a terminat de rambursat împrumutul de la instituţiile financiare internaţionale contractat în anul 2009, cu menţinerea rezervelor valutare la un nivel ridicat, de peste 30 de miliarde de euro”, a mai spus viceguvernatorul.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top