• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • tetik
  Banca Transilvania ar contabiliza  active de circa 48,5 miliarde de lei  după finalizarea achiziţiei Volksbank, urmând să deţină o cotă de piaţă de 13%.
  Banca condusă de Omer Tetik va ocupa locul doi în sistemul bancar, devansând  BRD, bancă condusă de francezul Philippe Lhotte , a cărei cotă de piaţă s-ar situa sub 13%.
  BRD
  Activele BRD totalizează aproape 45 miliarde de lei, mai puţin faţă de 2013, conform zf.ro.
  BT a raportat active la finalul anului 2014  de 35,6 miliarde de lei, mai mult cu 11%, în timp ce activele Volksbank contabilizau 12,9 miliarde de lei.
  Achiziţia Volksbank este una dintre cele mai controversate afaceri din sistemul bancar. Nicolae Cinteză, şeful Comisiei de Supraveghere, anunţând că acţionarii Volksbank au adus de acasă circa un miliard de euro pentru a capitaliza banca în vederea vânzării.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Omer Tetik, CEO Banca Transilvania, i-a suflat şefului BRD Philippe Lhotte locul doi pe piaţă

  1. […] doresc să-și majoreze cota de piață din România. Banca de la Cluj, după achiziția Volksbank, ar putea trece deja pe poziția a doua în topul băncilor românești, după active, înlocuind astfel BRD, deținută de francezi de la Societe Generale, dar care se […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top