• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Laszlo-DiosiOTP Bank a pierdut procesul cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor pe dobânda variabilă a băncii. OTP va trebui să modifice toate contractele de credit. Decizia a fost luată la Curtea de Apel şi este definitivă.

  OTP va scoate de acum încolo clauza inserată de OTP în contracte care permitea băncii să modifice dobânda după o politica proprie impusă clienţilor. Acesta este primul proces al ANPC care primeşte o decizie definitivă.

  “Respinge apelul declarat de apelanta intervenientă ca neavenit. Respinge cererea formulată de intimata intervenientă Asociaţia Parakletos de constatare a caracterului inform al apelului declarat de apelanta pârâtă ca neîntemeiată. Respinge apelul declarat de apelanta pârâtă ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 10.02.2016”.

  Iată ce spune avocatul Gheorghe Piperea:

  S-a respins apelul OTP in procesul de tip class action ANPC si Parakletos vs OTP. Hotarirea este acum definitiva. OTP este obligata sa evacueze din contractele sale tip toate clauzele considerate abuzive de Tribunalul Bucuresti.
  Au trecut mai mult de doi ani de la declansarea acestui proces. Dar tergiversarile la care s-au dedat toate bancile au meritat, ca sa zic asa. Consumatorii vor putea acum sa ceara inapoi de la banci, cu titlu de plati nedatorate, nu numai sumele suplimentare calculate de banci in baza clauzelor abuzive, ci si dobinzile la aceste sume. iar aceste dobinzi sunt, in genere, de 6% pe an.
  De acum incolo istoria va fi alta.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  3 Responses to OTP Bank a pierdut procesul cu Protecţia Consumatorilor. Va modifica toate contractele de credit. Piperea: Istoria va fi alta

  1. nike sale spune:

   These ten tips are by no means the only ways to build a social life and maintain a balance between work and fun. These tips are many that have been provided by the best experts on work and social life. Those experts being you or those like you,new balance running shoes, the workers. He did not do well as a student,under armour basketball shoes, and when he was 12,micheal kors, he started smoking secretly. One day,nike outlet store online, in order to buy cigarettes,celine handbags, he stole mone

  2. ovidiu spune:

   Ar trebui sa verificati daca Otp pune in aplicare decizia definitiva. in craiova seful sucursalei numit ghimis gabriel refuza si le spune clientilor ca sentinta nu obliga banca sa recalculeze ci doar sa scoata clauza din contract. daca un client care s-a desteptat intre timp si insista sa i se modifice dobanda, individul, despre care cred sincer ca este un infractor, sustine ca trebui sa deschudem orces de executare silita. alooo procurori, in ce tara traim..

  3. dragos spune:

   Frumos……..ar trebui ca nici o persoana sa nu mai plateasca ratele la aceasta banca pana nu pun in aplicare sentinta instantei.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top