• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • aursfOTP Bank este singura instituție care a refuzat să poarte negocieri cu Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF), potrivit unui comunicat al asociației. Celelalte două bănci care se arătaseră reticente, inițial, față de negocierile cu AURSF, Bancpost și Banca Românească, au acceptat până la urmă să aibă întâlniri cu reprezentanții ONG-ului.

  „Prin această atitudine, OTP Bank dovedește dispreț nu doar față de consumatori, ci și față de recomandările autorităților care reglementează și supraveghează sistemul bancar. Însă noi nu renunțăm nici în această fază, avem pregătit si pasul următor, pe care îl vom demara săptămâna viitoare”, se arată în comunicatul AURSF.

  Reprezentanții debitorilor în CHF, euro și dolari sunt ceva optimiști cu privire la aceste negocieri, după ce au reușit să mai convingă două instituții să se așeze la masa negocierilor. AURSF precizează că a furnizat, în scrisorile trimise băncilor, un set complet de argumente, în primul rând juridice, menite să îi determine pe reprezentanții creditorilor să își schimbe abordarea.

  „Am insistat în scrisori asupra faptului că avem un mandat direct de reprezentare, prin procură autentică, a unui număr de consumatori ai respectivelor bănci și că refuzul de a discuta pe marginea situației creditelor acestora semnifică în fapt un refuz de a discuta cu clienții proprii. Am explicat că acest lucru contravine flagrant atât mesajelor lansate public de reprezentanții respectivelor bănci, precum și îndemnurilor la negocieri făcute de instituțiile care reglementează activitatea bancară”, se mai spune în comunicat.

  AURSF a comunicat și programul acestor negocieri: sunt deja programate primele întâlniri cu Banca Românească, Volksbank/Banca Transilvania, Credit Europe Bank și a doua întâlnire cu Raiffeisen Bank, iar în cel mai scurt timp va fi stabilită și data primelor întâlniri cu Bancpost și cu Piraeus Bank.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  6 Responses to OTP Bank refuză să negocieze cu AURSF. Bancpost și Banca Românească au acceptat

  1. […] OTP Bank a refuzat, multă vreme, măcar să se întâlnească cu reprezentanții datornicilor din Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF), fiind ultima dintre cele șapte bănci ce au creditat în CHF care a acceptat să participe la negocieri. […]

  2. […] OTP Bank refuză să negocieze cu AURSF. Bancpost și Banca Românească au acceptat […]

  3. […] cealaltă parte, OTP Bank a refuzat, multă vreme, măcar să se întâlnească cu reprezentanții datornicilor din Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare, fiind ultima dintre cele șapte […]

  4. […] OTP Bank refuză să negocieze cu AURSF. Bancpost și Banca Românească au acceptat […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top