• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • lei bani

   

   

   

  Se pare că departamentele de carduri vor aduce tot mai mulţi bani băncilor prin comisioane, iar parlamentarii dau şi ei o mână de ajutor.

  Legea privind limitarea plăţilor în numerar se va aplica de luna viitoare, după ce a fost votată de Camera Deputatilor pe 11 martie 2015. Dispoziţiile finale ale legii sunt ca intrarea în vigoare să aibă loc la 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial. Legea limitează şi comisioanele interbancare, însă această prevedere se va aplica peste un an de la intrarea în vigoare a legii. UPDATE Plăţile şi încasările între persoane fizice sunt limitate la 50.000 lei.

  Astfel, firmele, PFA, liber profesioniştii, persoanele cu activităţi independente, asocierile şi alte entităţi fără personalitate juridică pot facea încasări şi plăţi în limita a 5.000 lei pe zi de la o persoană, dar fără a depăşi un plafon total zilnic de 10.000 lei. Încasările şi plăţile magazinelor cash&carry vor fi în limita a 10.000 lei pe zi de la o persoană.

  Plăţile din avansuri spre decontare vor fi de cel mult 5.000 lei de persoană.

  Vor fi interzise încasările fragmentate în numerar de la beneficiari pentru facturile de peste 5.000 lei, respectiv 10.000 de lei în cazul magazinelor de tip cash and carry, precum şi fragmentarea facturilor pentru o livrare de bunuri sau o prestare de servicii de peste 5.000 lei, respectiv 10.000 de lei.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top