• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Alexis TsiprasParlamentul Greciei va înfiinţa o comisie de anchetă care să analizeze circumstanţele în care a fost semnate, în 2010, cele două acorduri de asistenţă financiară externă în valoare totală de 240 miliarde de euro, relatează Reuters. Decizia parlamentului de la Atena vine în contextul tensiunilor dintre Grecia, care are nevoie de finanțare și creditorii internaționali, care condiționează deblocarea fondurilor de aplicarea de reforme fiscale și economice reale.

  „După cinci ani de tăcere în Parlament referitor la marile probleme care au dus la catastrofa acordurilor financiare, astăzi vom iniţia un proces care va oferi poporului grec răspunsurile la aceste întrebări”, a declarat premierul elen Alexis Tsipras înaintea votului din Parlament.

  Comisia va examina motivele care au dus la contractarea împrumuturilor de la Troică (Uniunea Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional) şi felul în care au fost aplicate reformele solicitate pentru a primi împrumutul. Una dintre problemele analizate va fi revizuirea în creştere a deficitului bugetar pentru 2009. Comisia va analiza și restructurarea datoriilor, în 2011, şi recapitalizarea, în 2012, a marilor bănci de stat.

  Aceasta va fi cea de a treia comisie parlamentară înfiinţată de guvernul lui Tsipras. Prima dintre acestea analizează datoriile Greciei iar a doua caută modalităţi prin care să obţină despăgubiri de război din partea Germaniei.

  Liderul opoziției și fost premier, Antonis Samaras, a declarat că Tsipras încearcă prin aceste comisii să distragă atenția de la problemele economice grave cu care se confruntă Grecia.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top