• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • "romania moneda euro"Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni – PIAROM, susține că România consumă de trei ori mai multe resurse materiale faţă de media Uniunii Europene pentru a obţine un euro PIB.

  „De ce vrem competitivitate? Pentru că vrem salarii mari, nivel de trai bun. Nu avem cum să obţinem această convergenţă reală cu structura actuală. Nu avem decât să cercetăm datele Eurostat privind valorificarea resurselor materiale, iar ceea ce este şi mai tragic este că, între 2000 şi 2016, România este singura ţară europeană care a scăzut în acest indicator, în timp ce restul ţărilor au crescut, cum ar fi Cehia, cu o creştere de 152%”, a spus acesta într-o conferință, citat de Agerpres.

  Raportul Competitivităţii Globale 2017 – 2018 al Forumului Economic Mondial arată că România a pierdut, într-un singur an, şase locuri, ajungând de pe locul 62 pe locul 68 în lista celor 137 de ţări analizate din perspectiva a peste 100 de indicatori economici luaţi în considerare, conform INACO.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top