• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Mugur IsarescuBanca Națională rămâne o instituție înconjurată de o aură mistică pentru români, în ciuda războiului deschis dintre băncile supravegheate de aceasta și o parte a clienților, sau de numirile politice care au ajuns să domine Consiliul de Administrație.

  Potrivit unui sondaj realizat de institutul sociologic IRES, 55% dintre români au multă și foarte multă încredere în BNR, în timp ce 39% declară că au încredere puțină sau foarte puțină. Astfel, instituția condusă de 25 de ani de Mugur Isărescu rămâne printre cele mai bine văzute, situându-se în apropierea DIICOT (58%) și chiar a Bisericii (66%).

  Este interesant, și trist în același timp, că mai mulți români au încredere în BNR decât în școala românească (55% față de 51%).

  Băncile, pe de altă parte, sunt văzute mult mai prost. Potrivit unui sondaj realizat în luna august de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare, doar o treime dintre români au încredere în băncile comerciale, mult sub încrederea de care se bucură Banca Națională.

  Potrivit sondajului IRES, Fondul Monetar Internațional este la rândul său mult sub BNR, cu doar 30% încredere multă sau foarte multă, față de 52% puțină sau foarte puțină.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top