• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • vg

  Protecţia Consumatorului  a publicat un proiect de ordin prin care băncile vor trebui să afişeze pe ecranele bancomatelor ATM-urilor toate comisioanele aferente operaţiunilor.

  Proiectul prevede ca aceste comisioane să fie afişate în sumă exactă. Până acum, băncile făceau zeci de milioane de euro profit din aceste comisioane prea puţin cunoscute de publicul larg, având în vedere că acestea pot fi aflate doar la bancă sau pe internet şi nu în sumă exactă ci prin formule complicate gen 0.5%+2 lei.

  Consiliul  Patronatelor Bancare, condus de Steven Van Groningen, şeful Raiffeisen,  a reclamat  timpul  scurt oferit de către ANPC pentru dezbaterea publică  privind proiectul de afişare a comisionelelor la bancomate. CPBR a fost înfiinţat de Raiffeisen, BRD, BCR şi Unicredit, ulterior alăturându-se ING şi Volksbank.

  Băncile acuză şi faptul că nu au  fost consultate anterior publicării acestuia.

   Orice măsură , inclusiv această iniţiativă recentă a ANPC, va fi sprijinită de către CPBR cu condiţia ca asemenea măsuri să fie implementate în mod constructiv şi să nu producă distorsiuni în piaţă.

  Astfel, în ceea ce priveşte proiectul de Ordin al ANPC, CPBR consideră că ar fi trebuit iniţiat un proces consultativ mai amplu, care să cuprindă şi reprezentanţi ai comunităţii bancare încă dinaintea publicării proiectului, pentru a putea discuta diferitele aspecte de ordin tehnic şi operaţional ce ţin de asemenea iniţiativă şi a evita astfel posibile reveniri asupra formei iniţiale, a precizat Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR).

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top