• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • carab

  Banca Comercială Carpatica a pierdut  peste 169 milioane de lei în 2014 din cauza provizioanelor  neperformante.

  Directorul general al băncii, Johan Gabriëls, cere ca  Ilie Carabulea,  acţionar majoritar, să facă „modificări în structura acţionariatului”, care să facă posibilă atragerea de capital.

  „Deşi în prezent creditele neperformante sunt acoperite de ajustări pentru depreciere, banca are nevoie de modificări în structura acţionariatului şi să atragă capital în vederea atingerii obiectivelor strategice de creştere”, scrie Johan Gabriëls, directorul general al Băncii Comerciale Carpatica (BCC), în raportul prin care sunt anunţate rezultatele preliminare ale băncii pe 2014.

  Acţiunile BCC au scăzut cu 3,23% în primul sfert  de la deschiderea sesiuni de tranzacţionare de la Bursa de valori Bucureşti (BVB).

  „Atragerea de capital suplimentar poate fi realizată cu succes doar în condiţiile unei noi structuri a acţionariatului”, spune Gabriels, adresând, în fapt, lui Ilie Carabulea invitaţia de a-şi vinde o parte din pachetul de 41% din acţiunile băncii, conform economica.net.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top