• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • asigAcţionarii Euroins, Asirom, Carpatica şi EximAsig trebuie să aducă fonduri suplimentare la capital în valoare de 365 milioane de lei (82 mil. euro), până la finalul acestui an, ca urmare a cerinţelor Autorităţii de Su­pra­veghere Financiară (ASF), formulate ca urmare a rezultatelor exerciţiului de analiză a bilanţului (BSR).

  Asigurătorii care au participat la analiza ASF au fost obligaţi să depună până pe 4 august un plan de mă­suri pentru corectarea deficienţelor scoase la iveală de auditori.

  Euroins, companie deţinută de grupul bulgar Euro­hold, are nevoie de cea mai mare injecţie de capital, de peste 200 mil. lei. Planul propus de asigurător a fost respins de ASF pe motiv că măsurile prezentate sunt insuficiente pentru a remedia problemele, iar un nou set de acţiuni este aşteptat pe masa autorităţii. Euroins a propus două majorări de capital social de câte 100 mil. lei, până finalul lunii decembrie a acestui an, respectiv până la ju­mătatea anului viitor, precum şi un nou contract de reasigurare pe segmentul asigurărilor obligatorii (RCA).

  Articolul integral pe ZF.ro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top