• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Bancherii fac de multe ori abuz de poziţie dominantă.  Având în vedere că doar ei oferă fondurile necesare dezvoltării si nevoilor curente – unde este CAR-ul de altădată –  aceştia iau la puricat clientul în ideea de a fi siguri de rambursarea creditului. Obsesia pentru riscul de credit a fost observat şi de analişti cu experienţă cum ar fi Paul Facer de la reputata Price Waterhouse Cooper’s.

   

  facerPe măsură ce rata creditelor neperformante continuă să crească, ajungând la peste 22% în primul trimestru din 2014, mulți bancheri români sunt preocupați de calitatea portofoliului lor de credite, precum și de disponibilitatea capitalului, de vreme ce instituțiile de credit pot fi nevoite să ceară acționarilor infuzii de capital pentru a se conforma cu normele prudențiale ale Băncii Naționale a României’, a declarat Paul Facer, şeful echipei de servicii de audit pentru sectorul financiar al PwC România.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top