• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • dlr

  Preţul petrolului Brent a depăşit vineri pargul de 60 de dolari pe baril pentru prima oară în acest an, pe fondul speculaţiilor potrivit cărora companiile din domeniul energiei din SUA vor reduce operaţiunile de explorare, ducând la limitarea surplusului de petrol de pe piaţă, relatează Bloomberg.

  Preţul petrolului Brent cu livrare în luna aprilie a crescut cu 1,26 de dolari, la 60,54 de dolari pe baril pe bursa din Londra, în timp ce cotaţia petrolului West Texas Intermediate cu livrare în martie a urcat la New York cu 1,07 dolari, la 52,28 dolari.

  Preţul petrolul îşi revine de la cel mai scăzut nivel înregistrat în ultimii aproape şase ani, în condiţiile în care numărul instalaţiilor de foraj aflate în funcţiune a scăzut la cel mai jos nivel din luna decembrie 2011 până în prezent.

  De asemenea, pieţele financiare au fost animate şi de datele publicate vineri în legătură cu evoluţia celei mai mari economii europene anul trecut. Germania a înregistrat o un avans economic de 0,7% în trimestrul al patrulea al anului trecut faţă de trimestrul precedent, peste aşteptările analiştilor, care au mizat pe o urcare cu 0,3% a produsului intern brut, conform Mediafax.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top