• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • leasing

  Piaţa leasingului operaţional a crescut cu 10%, până la 57.000 de unităţi în administrare, în primul semestru din 2016 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Asociaţiei Societăţilor de Leasing Operaţional (ASLO), citate de Agerpres.
  Asociaţia arată că, în perioada menţionată, au fost înmatriculate aproximativ 6.000 de autovehicule de către companiile de leasing operaţional, ceea ce reprezintă 14% din totalul înmatriculărilor noi (42.000 de autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare). Comparativ cu primul trimestru din 2016, cifrele arată o creştere a ponderii leasingului operaţional în total înmatriculări cu 2%. În acest context, previziunea reprezentanţilor ASLO pentru finalul anului este pe un trend ascendent, până la 60.000 de autovehicule în administrare.
  La nivel general, piaţa de leasing operaţional a atins nivelul de 57.000 de unităţi în administrare, cu aproximativ 1.300 de autovehicule mai mult faţă de finalul anului trecut şi în creştere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă din 2015.
  Conform datelor centralizate de ASLO, în topul primelor cinci companii membre intră LeasePlan România, Arval Service Lease România, ALD Automotive, Porsche Mobility şi RCI Finanţare România.
  Membri asociaţiei reprezintă peste 98% din total piaţă. Structura portofoliului (la nivel de asociaţie) este alcătuită din servicii complete de leasing operaţional (finanţare şi management de flote), cu o cotă de 72%, urmate de management de flote – 19%, restul reprezentând leasing operaţional fără servicii de administrare. Sursa: bursa.ro

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top