• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • fonduri-europeneEconomia Zonei Euro ar putea creşte cu 0,4% în trimestrul trei, faţă de trimestrul precedent, susţinută de industria prelucrătoare şi servicii, chiar dacă Franţa continuă să rămână în urmă, potrivit unui indice referitor la intenţiile de achiziţii ale managerilor, calculat de Markit. În trimestrul al doilea, Zona Euro a înregistrat un avans economic de 0,3% comparativ cu primul trimestru.

  „Indicele PMI sugerează că economia zonei euro traversează una dintre cele mai bune perioade de creştere şi de creare de locuri de muncă din ultimii patru ani”, a declarat Rob Dobson, economist la Markit, transmite MarketWatch, preluat de Mediafax.

  Indicele referitor la intenţiile de achiziţii ale directorilor de companii, calculat de Markit, a crescut la 54,1 puncte în august, de la 53,9 puncte în iulie. Un nivel sub 50 de puncte al indicelui arată declinul activităţilor economice, iar un rezultat peste acest nivel indică creştere.

  Nivelul din luna august al indicelui atenuează o parte din temerile că economia zonei euro nu reacţionează la scăderea puternică a preţurilor petrolului şi la măsurile de stimulare adoptate de Banca Centrală Europeană, care suplimentează lunar lichidităţile din piaţă cu 60 de miliarde de euro.

  În Germania, cea mai mare economie din zona euro, producţia din sectorul privat a crescut, iar companiile au intensificat angajările, dar în Franţa indicele a scăzut de la 49,6 puncte în iulie la 48,6 puncte în august, ceea ce arată că firmele reduc numărul locurilor de muncă. În China, indicele PMI a scăzut în august la cel mai redus nivel după 2009.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top