• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Anthony_C._Hassiotis_CEO_Bancpost_SBB_AwardCele două subsidiare din România ale grupului grecesc Eurobank EFG – Bancpost și IFN-ul ERB Retail Services, emitentul cardurilor de credit Euroline – au înregistrat pierderi record de 138,8 milioane euro în 2014, de trei ori mai mari decât în anul anterior (40,2 mil. Euro), potrivit datelor publicate de banca-mamă, citate de bancherul.ro. Banca grecească și-a adâncit astfel rezultatele negative, după ce în 2012 a înregistrat pierderi de 35,2 mil. Euro, iar în 2011 de 25 mil. Euro.

  În condițiile în care Grecia se află în plină criză, iar câteva dintre subsidiare, inclusiv cea din România, au probleme cu creditele în franci elvețieni, nu există previziuni optimiste nici pentru anul în curs.

  Potrivit datelor BNR, Bancpost a înregistrat pierderi de aproximativ 60 de milioane de euro anul trecut. Ponderea creditelor neperformante a ajuns la 31,4% (800 mil. euro) la finalul anului 2014,  de la 29,4% in primul trimestru. Rata neperformantelor la Bancpost este mai mult decât dublă față de media din sistemul bancar, de 14%. În plus, Bancpost este și deținătoare a aproape o treime dintre creditele în franci elvețieni.

  Subsidiara românească a Eurobank a trecut deja printr-un proces de restructurare, cu închiderea a 40 unități, dar se pare că nu a fost suficient. De altfel, s-au purtat mai multe discuții cu privire la fuzionarea Bancpost cu alte bănci grecești însă fără rezultat, astfel că doar asigurările date de șeful supravegherii din BNR potrivit cărora băncile grecești sunt bine capitalizate mai pot contribui la menținerea încrederii.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  3 Responses to Pierderi triple pentru Eurobank (Bancpost, ERB-RS) în România

  1. […] Este de amintit faptul că Poșta a mai înființat o bancă, Bancpost, care ulterior a fost privatizată și a ieșit din patrimoniul CNPR. În prezent, Bancpost este deținută de grupul grecesc Eurobank EFG și înregistrează pierderi. […]

  2. […] cardurilor de credit Euroline, ambele subsidiare ale grupului grecesc Eurobank EFG, au înregistrat pierderi record de 138,8 milioane de euro în 2014, de trei ori mai mari decât în anul anterior (40,2 […]

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top