• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • "pensie romania"Viorel Ștefan, ministrul Finanțelor, respinge zvonurile privind posibila naționalizare a Pilonului II de pensii.

  „Această informație nu are niciun temei, de niciun fel. Nicio rațiune politică, economică, financiară, bugetară nu ar putea să determine o astfel de decizie de-a dreptul aberantă în legătură cu funcționarea Pilonului II de pensii. Deci, Pilonul II de pensii este o schemă financiară de succes. Administratorii de fond realizează un randament foarte bun, numărul celor care participă la această schemă se apropie vertiginos de șapte milioane de cetățeni”, a declarat Ștefan, miercuri, în deschiderea ședinței de Guvern, după ce premierul i-a solicitat să ofere explicații față de informațiile lansate în public privind naționalizarea Pilonului II de pensii.

  Ministrul de Finanțe a adăugat că în fiecare an Pilonul II de pensii „se consolidează, chiar dacă acea cotă de transfer de la fondul public de pensii către Pilonul administrat privat a rămas la nivel de 5,1% , la fel ca în anul 2016”.

  Ministrul a precizat că în cursul dimineții a avut consultări și cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), în ideea că „vehicularea unor astfel de informații ar putea să influențeze negativ funcționarea pe piețele financiare a plasamentelor pe care le realizează acest Fond”.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top