• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Piperea

  Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a respins motivaţiile absurde ale avocaţilor Volksbank în celebrul deja caz Matei vs Volksbank.

  CJUE a readus cu picioarele pe pământ avocaţii unor bănci care se pare că nu ştiu că există şi drepturi ale consumatorilor nu numai ale celor ce vând.

  Pe scurt, avocaţii Volksbank au încercat să demonstreze judecătorilor europeni că  nu ar trebui analizate ca fiind abuzive nici  comisionul de risc( clauza 3d) si  nici dobinda revizuibila(5a).

  Iată cum comentează avocatul Piperea aceste evenimente:

  Volksbank Romania primește de la CJUE o noua lecție de interpretare a normelor privind protecția consumatorilor. Una dura. Alaturi de aceasta, la coltul clasei, in genunchi si pe coji de nuca, sunt trimisi si aparatorii si pseudo – aparatorii acesteia, precum si intregul cortegiu al bancilor recalcitrante care s-au folosit de “argumentele” construite in laboratoarele de lobby bancar.

  Astfel avocaţii Volksbank au clamat că atacarea în instanţă a acestor clauze ar trebui respinsă, acţiunea fiind caracterizată  ca inadmisibilă. În ciuda pledoariilor avocaţilor bancari, CJUE nu a admis această interpretare.

  Dosarul Matei vs. Volksbank durează din 2012 continuându-se cu o sesizare a CJUE din partea avocaţilor Volksbank prin care s-a dispus şi suspendarea solutionarii dosarului intern.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top