• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Avocatul Piperea este specialistul numarul 1 in lupta cu clauzele abuzive.

  Avocatul Piperea este specialistul numarul 1 in lupta cu clauzele abuzive.

  Profesorul Gheorghe Piperea a devenit celebru după proceselecolective CHF1 şi G1 îndreptate împotriva dublării cursului francului şi a comisioanelor BCR.

  Acesta  a lansat un text pe Facebook devenit viral în care cere o strategie naţională prin care debitorii să fie apăraţi de abuzurile băncilor.

  Piperea reclamă faptul că băncile care practică clauzele abuzive le-au scos doar din contractele celor care au câştigat în justiţie, restul plătind în continuare comisioane declarate de instanţă ca fiind ilegale.

  Băncile care practică aceste clauze abuzive nu au eliminat clauzele abuzive decât din contractele acelor consumatori care au câştigat în justiţie. Pentru restul consumatorilor clauzele abuzive respective, constatate ca atare de autorităţi şi de sistemul judiciar, se aplică în continuare. Aceasta este o ilegalitate profundă şi deranjantă, o încălcare a eticii (aceste banci fac, totuşi, profit dintr-o ilegalitate), precum şi o fractură a logicii economice).

  Piperea cere o strategie naţională împotriva acestui fenomen având în vedere că cei afectaţi de aceste clauze sunt cetăţeni din calasa de mijloc, cei care plătesc taxele la buget.

  Afectarea acestei clase de mijloc prin supraîndatorare ar avea ca efecte serioase asupra economiei. În timp ce obligarea băncilor la plata despăgubirilor ar duce la amenzi de 6.5 miliarde de euro, ceea ce ar genera încasări la bugetul statului de 1.5 miliarde din TVA.

  Mai mult, Piperea a calculat că la cei un milion de debitor afectaţi de clauzele abuzive, scoaterea acestora din contract ar genera economii de 200 de euro lunar de consumator, înmulţit cu un milion pe o perioadă de 20 de an, se va ajunge la o sumă imensă de 48 de miliarde de euro. Bani întorşi în consum din seiful băncilor, care vor aduce la buget din TVA circa 12 miliarde de euro.

  Avocatul cere ca statul să acţioneze urgent prin obligarea  băncilor de a folosi un contract care să nu mai conţină aceste clauze abuzive.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  3 Responses to Piperea: Băncile fac profit din ilegalităţi

  1. we are fans spune:

   I find it to exist as a thing that actually does not have any any importance to the present topic currently happening. It is simply plain odd permitting such thing that occur alas it takes place anyway even when you dont need it to but thats the way it’s.

  2. Unfortunately I just saw this today, and although I would love to attend, I cannot. However, as a dive shop co-owner in San Antonio, we have been extremely interested in getting involved in these types of efforts. If possible, I am very interested in joining Texas State with their efforts to hopefully grow additional volunteers for upcoming projects. Please let me know if we can partner up and help raise awareness and grow the volunteer corp.

  3. Wow, this will be a outstanding little bit of formulate which I have discovered for endless very long time. Would equally look at great page.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top